2021-10-19 14:11:32• hírek • Refszatmar.eu

Lankadatlanul Marosán Csabával

Több mint másfél év szünet után újraindul a Lankadatlanul, azaz a Szatmár-szigetlankai református gyülekezet nyitott bibliaórája: csütörtökön 18 órakor Marosán Csaba színművész Luther Mártonról szóló közel egyórás, formabontó előadását tekinthetik meg az érdeklődők.

A reformáció gyökeresen megváltoztatta az emberiség történelmét, mindehhez elengedhetetlenek voltak Luther Márton bátor tettei és bölcs szavai, amelyek hozzájárultak a reformáció születéséhez és sikeres kibontakozásához. Az idős Luther wittenbergi házába gyakorta gyűltek össze érdeklődő emberek a város, a vidék polgárai közül, de különféle egyetemi hallgatókat és messzi vidékről jött embereket is asztalához fogadott. A legtöbbször tanácsot kérni jöttek, de gyakori volt a Szentírás valamely részére vonatkozó kérdések tisztázása is. Luther doktor röviden és velősen mondta el hitéből fakadó véleményét.

Ezeket a beszélgetéseket lejegyezték, melyekben Luther személyiségének vonásai keverednek a tizenhatodik századi hétköznapisággal.

Nincs az emberi életnek olyan vetülete, melyre ne lett volna hatása a lutheri reformnak. Marosán Csaba, a Kolozsvári Állami Magyar Színház színművésze a 16. század változásokkal teli világába hívja szigetlankai templomba ellátogatókat. A Luther asztalánál fél évszázaddal ezelőtt elhangzottak ma is érvényesek.

Az alkalmat Rácz Ervin házigazda lelkipásztor rövid igemagyarázata vezeti fel, énekel a Lanka Duó, azaz Papp Krisztina és Csorvási Mihály. Mindenkit szeretettel várnak!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: